TF_Stoettelogo_RGB

Fællesskabsstafetten i Nyborg

I Nyborg Kommune har vi mange fantastiske fællesskaber – og sikkert endnu flere end vi kender til i Frivilligcenteret. Vi vil gerne skabe større synlighed omkring alle disse fællesskaber, og det får vi mulighed for nu takket være en bevilling fra Tryg Fonden, som betyder at vi for første gang nogensinde skal afholde Fællesskabsstafet i 2024.

Og hvad søren er en Fællesskabsstafet så?

Det er lige så fantastisk, som det er simpelt – en fysisk depeche fragtes rundt mellem fællesskaber i hele kommunen. Nogle fællesskaber transporterer stafetten på kreativ vis – løbende, gående, cyklende, kørende, roende, sejlende, flyvende – mellem ”stafetstop”, hvor andre fællesskaber har planlagt aktiviteter, som skal byde ind til fællesskab og vise, hvad det enkelte fællesskab har at byde på.

Hvorfor skal vi afholde Fællesskabsstafet?

Vi laver Fællesskabsstafetten fordi vi gerne vil skabe synlighed omkring de fællesskaber der er i hele kommunen – alle typer af fællesskaber, store som små og på tværs af centerbyer og landsbyer. Stafetten kan også give jeres fællesskaber mulighed for at lære andre fællesskaber at kende og dermed skabe nye samarbejder på tværs.

Vi gør det også fordi, at fællesskab er godt – for os alle sammen. Vi vil gerne sikre os, at alle der ønsker det, har kendskab til et fællesskab, der passer til dem. Med udgangspunkt i ABC’en for mental sundhed, håber vi at Fællesskabsstafetten vil skabe nye indgange for deltagere.

A: gør noget aktivt

B: gør noget sammen

C: gør noget meningsfuldt

Hvilke fællesskaber kan være med?

Kort sagt ALLE!

Foreninger, landsbyråd, forsamlingshuse, kommunale og private institutioner, madklubber, løbeklubber, gå-hold, væresteder, klatreklubber, kajakklubber, kreaklubber…

Derfor håber vi at så mange af jer som muligt, har lyst til at tage del i Fællesskabsstafetten – for som vanligt er vi intet uden jer. Sammen skal vi have skabt et fedt program spækket med mangfoldighed, fede aktiviteter og kreative transportløsninger.

Forhåbentlig synes I, at det lyder lige så fedt, som vi synes – så tag endelig fat i os og fortæl, at I gerne vil være med. Vi har brug for folk til tovholdergrupper, som sammen skal stå for planlægningen af stafettens rute i det enkelte lokalområde.

I øvrigt, så både starter og slutter stafetten med en fest – så der er garanti for, at det bliver en fest at være med!

Ønsker du at deltage eller få mere information om fællesskabsstafetten, kontakt Mette Marie Skovmand på tlf 93934378 eller mail: [email protected]

 

 

 

Scroll to Top