Trivsel blandt frivillige i hele Nyborg Kommune

Frivillige skal trives, og foreningerne har ansvaret. Det er budskabet i vores aktuelle kampagne under temaet ”SKAB TRIVSEL NU!”.

Med kampagnen, sponseret af Velliv-foreningen, sætter vi i uge 47 fokus på trivsel i foreningslivet. For der er meget man kan gøre noget for at sikre sine medfrivilliges arbejdsglæde og dermed sikre kvalitet i det frivillige arbejde. Med denne kampagne opfordres frivillige fællesskaber i hele Nyborg kommune til fra uge 47 til at arbejde med trivsel og styrke relationerne i frivilliggruppen.

Her på siden finder du:

Aflast Tordenskjolds soldater

Internt i foreningslivet trækker vi tit på smilebåndet over ”Tordenskjolds soldater”, men sådan bør det ikke være. Og vi kan ændre det, hvis vi vil.

For det er usundt, når en forening lægger for meget ansvar på for få skuldre. En skæv arbejdsdeling lægger et stort pres på og forårsager stor frustration hos dem, der trækker det store læs. Det påvirker ikke kun den enkelte, men betyder også, at stor viden samles hos for få, og det gør foreningen sårbar, hvis de bærende kræfter forlader foreningen.

Se inspirations-video nedenunder fra Det Nationale Forskningcenter for Arbejdsmiljø om hvad der giver stress på en arbejdsplads og tænk grundt over, hvilke paralleller der er til jeres frivilliggruppe.

Hjælp til foreningerne i Frivilligcenter Nyborg

Frivilligcenter Nyborg er en paraplyforening for andre foreninger i Nyborg Kommune. Vi arbejder aktivt for at skabe gode rammer for deltagelse og fællesskaber. Vi er sat i verden for at støtte, udvikle og fremme frivilligheden og alle typer af foreningsliv i hele Nyborg Kommune. Hver dag arbejder vi for et Nyborg med sammenhængskraft og udfoldelsesmuligheder.

I Frivilligcenter Nyborg, som netop er flyttet ind på Vestervold, kan foreninger og frivillige fra hele kommunen derfor henvende sig og få hjælp og støtte til alt i deres foreningsarbejde.
Har du brug for hjælp til at blive synlig, få flere frivillige, finde et lokale til et arrangement eller andet? Vores hverdag defineres af dine behov.

Alle foreninger, initiativer, grupper, projekter og privatpersoner kan melde sig ind i Frivilligcenter Nyborg – det koster kun 250 kr. om året. Vi er omdrejningspunktet for frivilligt arbejde i Nyborg.

Video guide: Skab et godt arbejdsmiljø