Rollen som frivillig – grænser, følelser og tavshedspligt

På dette kursus får du hjælp til at passe på dig selv i dit frivillige sociale arbejde. Som frivillig hjælper du ofte mennesker i udsatte livssituationer, og bliver måske vidne til voldsomme fortællinger, som berører og påvirker dig. På kurset lærer du hvordan du bedst kan håndtere de følelser og reaktioner, som din hjælperrolle udløser. Vi arbejder med at finde dine egne grænser, så du kan passe på dig selv og vi arbejder med den tavshedspligt, som også følger med i rollen som frivillig. 

Når du som frivillig stiller dig til rådighed for mennesker i en vanskelig livssituation, gør du en unik og medmenneskelig indsats. Men samtidig bliver du vidne til voldsomme fortællinger, som fx kan handle om svigt, overgreb, undertrykkelse, vold, tab, traumer og håbløshed. Det er fortællinger, der både berører og påvirker dig - og som måske får dig til at reagere følelsesmæssigt eller fysisk.

På dette kursus får du inspiration og tips til at håndtere de følelser og reaktioner, som din hjælperrolle i det frivillige sociale arbejde kan udløse. Du hører om de forhold, der belaster frivillige, som arbejder med socialt udsatte mennesker. Med dig fra kurset får du inspiration og redskaber til at finde dine egne grænser i arbejdet og passe på dig selv og du får viden om den tavshedspligt, som følger med din rolle som frivillig.

 

TID & STED

25. marts 2019

18.30-21.00

Ørbæk Midtpunkt, Langemosevej 5 5853 Ørbæk

PROGRAM

18.30 Velkomst

  • Online foredrag med Henrik Lyng
  • Erfaringsudveksling
  • Tavshedspligt i det frivillige sociale arbejde

21.00 Tak for i dag

TILMELDING

Tilmeld dig kurset her.

PRIS

Gratis for medlemmer

500 kr. for ikke-medlemmer

Er du medlem? Tjek her.

Hvem kan deltage?

Kurset er for dig, der er frivillig i en frivillig social forening eller initiativ, som udfører frivilligt socialt arbejde. Du har kontakt til foreningens brugere - eller er måske selv tidligere bruger. Frivillige og ansatte, der støtter frivillige med brugerkontakt, kan også have udbytte af kuset.

Hvad får du ud af at deltage?

På kurset får du:

  • Redskaber til at adskille det nemme og det svære i det frivillige sociale arbejde
  • Forståelse for belastninger og svære følelser
  • Inspiration til at finde dine egne rammer og grænser i arbejdet
  • Lejlighed til at tænke over din egen medmenneskelighed og professionalisme
  • Viden om den tavshedspligt, som du har i forbindelse med din rolle som frivillig

Kom igang allerede nu

Vil du igang allerede nu, så er der her en artikel og en bog, der supplerer det, du lærer på kurset: