Ny formand? Sådan kommer du godt i gang i bestyrelsen

Få en solid introduktion til dine ledelsesopgaver, rolle og typer af ansvar som formand eller næstformand for bestyrelsen i en forening. På kurset får du viden og værktøjer, som du hurtigt kan bruge i dit ledelsesarbejde. Du hører om, hvordan du sikrer et godt samarbejde internt i bestyrelsen og følger de demokratiske spilleregler i foreningen. Du hører også om økonomistyring, driftansvar, og hvordan I sætter en brugbar strategisk kurs.

På dette kursus får du grundlæggende viden om din rolle, opgaver og det demokratiske og juridiske ansvar som følger med, når du er valgt som formand eller næstformand for bestyrelsen i en frivillig social forening.

Du får tips til de mest anvendte styringsredskaber, du har brug for i din ledelsesopgave og bliver blandt andet introduceret til en metode, du kan anvende til at afdække bestyrelsens samlede kompetencer, fordele, roller og opgaver og styrke samarbejdet i bestyrelsen.

Hvad får du ud af at deltage?

På dette webinar får du et solidt overblik over, hvad rollen som formand for foreningens bestyrelse kræver af dig. Du får den nødvendige introduktion til dine opgaver og dit ansvar samt et bud på, hvordan du bedst muligt bidrager til bestyrelsesarbejdet og foreningens drift og udvikling. Du præsenteres også for værktøjer, du kan bruge til at styrke det interne samarbejde i bestyrelsen.

Vi anbefaler, at du efter webinaret sætter tid af til at afprøve de værktøjer, du har lært sammen med kolleger og frivillige i din organisation. På den måde får du og din organisation et større udbytte af det, du lærer her hos os.

TID & STED

10. april 2019

18.30-21.00

Ullerslev Kultur- og Idrætscenter, Skolevej 2, 5540 Ullerslev

PROGRAM

18.30 Velkomst

  • Online foredrag med Cecilie Hansen
  • Erfaringsudveksling
  • Hør fra Frivilligcenterets formand – det gjorde jeg, da jeg startede

21.00 Tak for i dag

TILMELDING

Tilmeld dig kurset her.

PRIS

Gratis for medlemmer

500 kr. for ikke-medlemmer

Er du medlem? Tjek her.

Hvem kan deltage?

Aftenen er for dig, der er ny formand eller næstformand for bestyrelsen i en forening. Måske har du allerede lidt erfaring med bestyrelsesarbejde og formandsrollen, men det er ikke en forudsætning for at deltage i kurset.

Kom igang allerede nu

Her får du tre rådgivningsguider og en bog fra Center for Frivilligt Socialt Arbejde, der supplerer det, du kommer til at lære på kurset: