Mød Musikklubben Nyborg (nystiftet)

Vi fortæller om den nye musikklub, og der er mulighed for at melde sig ind.
I kan også læse mere på vores Facebookside Musikklubben Nyborg - her kan I også deltage i en konkurrence om et års medlemskab ved at komme med forslag til, hvad musikklubben skal hedde.
Der tegnes maksimalt 175 medlemskaber - og det er "først til mølle".

Praktiske oplysninger

Dato: 26. september 2019

Tid: 17.00-19.00

Sted: Bastionen, Nørrevoldgade 63, 5800 Nyborg

Tilmelding: Bare mød op.

Konceptet
Musikklubben Nyborg er en nystiftet forening, hvor en bred vifte af danske musikere afholder koncerter. Målet er at skabe et hyggeligt, afslappet og intimt klubmiljø med fokus på levende musik.
Der afholdes årligt 8-10 koncerter med både nyere og mindre kendte kunstnere, nye og spændende konstellationer samt gensyn med gamle, kendte veteraner fra den danske og internationale musikscene. Den musik, der spilles, er overvejende rytmisk – rock, pop, folk osv. – men der er plads til overraskelser.
Hver koncert er en dobbeltkoncert med to forskellige musikere/bands, og det tilstræbes, at der er stor variation i valget af kunstnere. Og nøgleordet er: kvalitet.
Kendetegnende og som noget helt særligt for konceptet er, at det IKKE på forhånd annonceres, hvem der spiller.
Koncerterne placeres oftest på mandage, tirsdage eller onsdage, og de finder som udgangspunkt sted i Nyborgs hyggelige Kulturhus, Bastionen, men andre spillesteder kan også komme på tale.
Det er målet, at der skal være 175 medlemmer, der har fortrinsret til at deltage i koncerterne – og som således også forud for hver koncert er forpligtet til at meddele, om de kommer.
Et medlemskab koster 1.000 kr. årligt – og giver således adgang til op til 10 dobbelt-koncerter.
Til koncerterne er der adgang for alle, men medlemmerne har fortrinsret.
Der udbydes til alle koncerter ekstra pladser, der kan købes i døren på selve dagen for 150 kr. pr. stk. Udeblevne medlemmers billetter sælges også i døren (men refunderes ikke).
Ikke-medlemmer må derfor meget gerne tage chancen og møde op ved indgangen.
Ikke-medlemmer kan desuden købe et ”3-turskort” for 375 kr.
Indgangen åbnes for medlemmer kl. 19.30 og for gæster kl. 19.45.

Økonomi
Konceptet er baseret på pro bono. Det skal forstås sådan, at alle udgifter holdes på et minimum, således at alle midler kan gå til musikken. Det praktiske arbejde omkring koncerterne udføres derfor så vidt muligt af medlemmerne selv og deres forbindelser – f.eks. via et frivilligt team.

Historie
Der findes i landet på nuværende tidspunkt (september 2019) kun tre af denne type musikklubber i Danmark – i hhv. København, Taastrup og nu Nyborg. Og der er omkring disse foreninger et meget stort netværk af kendte musikere og andre fra musikbranchen, herunder Jørgen Thorup (Shu-bi-dua) og Ivan Pedersen, der har over 50 års erfaring fra den danske musikscene (bl.a. Backseat).
Konceptet er således allerede gennemprøvet i to eksisterende foreninger.
(Se Facebook-grupperne “Club Klondyke” og “Bag duggede ruder”).
Programmet sammensættes således af folk, der har et stort kendskab til og et stort netværk i musikbranchen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.