Forstå mennesker i krise

Bliv bedre til at forstå de situationer, mennesker er sat i, når de har været udsat for vold, overgreb, ulykker, pludselig sygdom, dødsfald mv. På dette kursus får du en række gode og let forståelige forklaringer, som gør det nemmere for dig at tale med mennesker, der står et svært sted i livet. Du får også en introduktion til den tavshedspligt, som er en del af det frivillige sociale arbejde. 

I det frivillige sociale arbejde møder du mennesker, som har det svært i livet. De har måske været udsat for en eller flere voldsomme hændelser, som har udfordret deres verdens- og livsforståelse. Det påvirker dem som regel på en lang række områder, og mange har svært ved helt at forstå og acceptere deres egne reaktioner.

Mange synes, det kan være svært at omgås mennesker i krise. Ikke fordi man ikke vil hjælpe, men fordi man ikke ønsker at gøre noget forkert. Man vil ikke risikere at komme for tæt på og blande sig utidigt i private forhold. På den anden side vil man heller ikke virke uinteresseret og afvisende.

Det kan være svært at finde den rigtige balance. Men hvis du har lidt viden om, hvorfor kriseramte mennesker reagerer, som de gør, bliver det nemmere for dig at vurdere, hvordan du bedst forholder dig til dem.

På dette kursus får du en grundlæggende forståelse for kriser og traumatisering, og vi ser nærmere på, hvordan du bedst hjælper foreningens kriseramte brugere og hvilken tavshedspligt du er underlagt i den forbindelse.

TID & STED

22. august 2019

18.30-21.00

Nyborg - lokale udmeldes snarest

PROGRAM

18.30 Velkomst

  • Online foredrag med Henrik Lyng
  • Erfaringsudveksling
  • Introduktion til tavshedspligt i det frivillige sociale arbejde

21.00 Tak for i dag

TILMELDING

Tilmeld dig kurset her.

PRIS

Gratis for medlemmer

500 kr. for ikke-medlemmer

Er du medlem? Tjek her.

Hvem kan deltage?

Kurset er for frivillige i frivillige initiativer, foreninger og grupper, som udfører frivilligt socialt arbejde. Du har formegentlig kontakt til brugere og mennesker i svære livssituationer og du har brug for viden i forhold til kriseramte og traumatiserede mennesker, så du bliver bedre til at vurdere, hvordan du skal forholde dig til dem.

Hvad får du ud af at deltage?

På kurset får du:

  • Et grundlæggende kendskab til baggrunden for psykiske kriser
  • Forståelse for akutte og længerevarende krisereaktioner
  • Indsigt i kriseramte og traumatiserede menneskers behov
  • Viden om den tavshedspligt du er underlagt i dit frivillige arbejde

Kom igang allerede nu

En videoguide og litteratur, der supplerer det, du får med fra webinaret: