Ensomhed – bekæmpes bedst med fællesskaber

I dag skal jeg til konference med Folkebevægelsen mod ensomhed. Ensomhed er jo et stigende problem i Danmark, men heldigvis repræsenterer jeg dem, som hver dag kæmper i mod ensomhed – nemlig det frivillige foreningsliv i Nyborg og omegn. På konferencen i dag, skal kloge hoveder fra nær og fjern – og mig – arbejde med, hvordan vi bekæmper den stigende ensomhed i Danmark. En spændende dag på kontoret!

Et stigende problem

350.000 danskere over 16 år føler sig i dag ensomme. Det er altså et kæmpe problem vi står med. Folkebevægelsen mod ensomhed arbejder for at forebygge og bekæmpe ensomhed i alle grupper i samfundet. Visionen er, at ingen i Danmark skal rammes af alvorlig ensomhed.

window-view-1081788_640

Kom med i klubben

Frivilligcenter Nyborg er medlem af Folkebevægelsen mod Ensomhed, fordi vi og vores medlemsforeninger har fællesskabet som vores hjertesag. Jeg mener, at det eneste svar på ensomhed er fællesskab, og derfor skal der i alle kroge af Danmark være fællesskaber for enhver. Fodboldklubber, spejdere, radioamatører, vandreforeninger, frivillige sociale foreninger, kulturelle foreninger tilbyder hver dag et væld af fællesskaber, som ikke bare forebygger ensomhed, men også hiver folk ud af ensomhed. Vil din forening også være en del af Folkebevægelsen mod Ensomhed, så læs mere her.

Hvad gør frivilligcenteret?

Frivilligcenter Nyborg er selv en forening, som hver dag arbejder for at forbedre rammerne omkring det frivillige liv i Nyborg kommune. Jeg arbejder hver dag benhårdt på, at det skal være nemmere at være frivillig og gøre en forskel i morgen, end det er i dag. Derfor hjælper jeg mine medlemmer med at skaffe midler til deres frivillige arbejde, at blive mere synlige, at finde flere frivillige og meget meget mere. Min hverdag defineres af mine medlemmers behov. Vil du være en del af Frivilligcenter Nyborg, så kan du melde dig ind her som forening og her som privatperson.

action-2277292_640

Fællesskaber skal være tilgængelige for alle

Hvad kan vi gøre for at vores frivillige fællesskaber bliver mere tilgængelige for alle? Mit bud er, at vi skal sige JA til alle, som vil inkluderes. Folk skal have lov til at komme, med de forudsætninger de har, og bidrage med det de kan.

Man skal dog også vide, at det nogle gange kan give meget koordinations arbejde i ens forening. Derfor er det vigtigt, at man har de rigtige ressourcer i sin forening. Selv er jeg glad for at lave planer, skabe overblik og skaffe folk til forskellige ting. I know GAAAB tænker du sikkert, men jeg behøver altså ikke være “ude i marken” hele tiden, jeg nyder  også at lave noget af det, som ligger bagved – og jeg skal hilse og sige, at det har gavnet de foreninger, som jeg har været medlem af i tidens løb.

Vil du skaffe de rette ressourcer til din forening, så lån frivilligcenterets værktøjskasse her – så bliver du guidet godt i mål.

Videre frem med foreningsfællesskaber

Foreningslivet er de eneste, som kan løse ensomhedsproblematikken i Danmark. Derfor bør vi satse endnu hårdere på at understøtte og udbygge det eksisterende foreningsliv og understøtte nye borgerinitiativer, som i fremtiden kan give os en endnu bredere vifte af tilbud til alle danskere – også de 350.000, som lige nu føler, at de står uden for.

Har du et bud på hvordan foreninger kan komme til at rumme alle? Efterlad en kommentar nedenunder, så skrives vi ved.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.