Aktiviteter

I løbet af året er der en række aktiviteter, hvor de lokale frivillige kan deltage. Frivilligcenter Nyborg tilbyder kurser, netværksmøder og meget mere. Vi holder vores årsmøde og generalforsamling i foråret. Vores aktiviteter er skabt med den enkelte frivillige i tankerne. Gennem aktiviteterne ønsker vi at styrke sammenhængskræften, mangfoldigheden og kvaliteten af det frivillige arbejde, der foregår i hele Nyborg Kommune.

 

Frivillig fredag – Danmarks nationale frivillighedsdag

Hvert år ser vi frem til Frivillig fredag, Danmarks nationale frivillighedsdag, som i år afholdes den 27. september. Frivillig Fredag er en festdag, hvor vi både hylder foreninger og de frivillige. I anledning af dagen er der blandt andet stjerneparade, aktivitetsbazar og hyldestmiddag for alle frivillige.

CAS Week

Under CAS-ugen 2018 var over 20 unge, fra den internationale linje på Nyborg Gymnasium, ude og arbejde frivilligt i en hel uge. De unge blev sendt ud til forskellige foreninger, hvor de gjorde en stor indsats. Det er håbet, at flere unge kan være frivillige til CAS-ugen 2019.

Flere unge frivillige

Da vi har et ønske om at motivere flere unge til at blive frivillige, deltager vi hvert år i Nyborg Gymnasiums introdag. På introdagen bliver eleverne præsenteret for gode muligheder under deres studie – herunder frivilligt arbejde. Målet er at inspirere eleverne og give dem en ide om, hvordan de kan gøre en forskel i kommunen.

Du har mulighed for at få præsenteret din forening, hvis I gerne vil have flere unge frivillige.

Kurser

Vi tilbyder vores medlemmer en række gratis kurser, der kan styrke den enkelte frivillige og bidrage til udviklingen af jeres forening. Kurser bliver afholdt rundt i Nyborg Kommune en gang om måneden. Tilmeldingen er åben nu og pladser fordeles efter ”først til mølle”-princippet.

Årsmøde og generalforsamling

I foråret holder Frivilligcenter Nyborg årsmøde og generalforsamling for medlemsforeningerne. Årsmødet byder på inspirationsoplæg, fællesspisning og idékonkurrence, hvor kontantpræmien går til den bedste idé. Den efterfølgende generalforsamling gennemføres efter vedtægterne.

Netværk

I Frivilligcenter Nyborg vil vi gerne hjælpe med at organisere netværk og møder i interessefælleskaber. Vi har i øjeblikket tre netværkfundraising i fællesskab og venneforeningernes vidensnetværk og integrationsnetværket.

Alle netværk har fokus på det frivillige foreningsarbejde og sparring mellem foreninger/grupper og frivillige.